Нека не бъркаме любовта със секса. Нито с властта. Нито с парите. Нито с желанието за житейски успех и високо положение в обществото.“

Тези думи никога не можете да чуете от Последния фаворит.

Никога навярно подобна мисъл не е преминавала през ума на нашите двама герои, които в своето време са били истински инфлуенсъри, макар да са нямали нито инстаграм, нито плочки на корема. Всъщност само за инстаграм сме сигурни.

Последният фаворит използва своя сексапил като оръжие, с което успява да завладее не само сексуалните фантазии, но и сърцата на навярно двете най-успешни жени в политическата история на човечеството. Наред с това Последният фаворит получава и пари, равняващи се на десетки милиони долари днес, скъпи имения и високи държавни постове с прилежащата им власт.

Нека не се заблуждаваме обаче, че Последният фаворит е един-единствен персонаж. Историята на нашите двама герои прилича на историите на хиляди други жигола/мъже в най-различни епохи, които се домогват до владетелки на търговски империи, царици на модата, кралици на музиката, президентши, писателки или просто шефката в корпорацията… Съдбите на двамата си приличат поразително, макар да живеят с разлика от 200 години.